Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Modules brugklas

Leerlingen die net bij ons op school zitten, krijgen direct de kans om te ontdekken waar ze goed in zijn en nieuwe dingen uit te proberen. We bieden daarvoor vijf gratis modules aan in de brugklas. Wanneer een leerling één van deze modules volgt, krijgt hij gedurende één periode elke week een les van één of twee uur. We bieden voor mavo-, havo- en vwo-brugklassers de volgende modules aan: Spaans, Sport en  Toegepaste Wetenschap. In klas 2 en hoger kan ingeschreven worden voor de module Chinees.

Sport

Leerlingen die de sportmodule volgen, maken kennis met andere sporten dan in de reguliere gymlessen. Denk hierbij aan Dynamic Tennis, Flag Football, Estafette Crossfit, Boksen, Schaatsen, Kronum, Squash en Anytime Fitness. Ook komen ouderwetse sporten als voetbal aan bod, waarbij leerlingen verdiepend aan de slag gaan. Ze krijgen dan meer inzicht in hoe de sport werkt en gebruiken andere oefenvormen.

Toegepaste Wetenschap

In de module Toegepaste Wetenschap pakken we alledaagse problemen op een wetenschappelijke manier aan. Het is een spannende mix tussen Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Techniek en Programmeren. Zo leren leerlingen om verbanden te leggen tussen verschillende vakken. Ze analyseren problemen en werken ze door een combinatie van logisch denkvermogen en creativiteit toe naar een eigen oplossing.