Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Vwo en tweetalig vwo

Kies voor een school waar je echt gezien wordt!

Met een vwo-diploma op zak kun je gaan studeren aan een universiteit. Wij bereiden je voor op die stap. Bij ons leer jij jezelf redden, zelf dingen aanpakken en denken op een academisch niveau. Kies je voor onze school, dan kies je voor een kleine, overzichtelijke en vooral sfeervolle school. Jij kent je docenten en alle docenten kennen jou.

Voor het eerst naar de brugklas

De brugklas is voor iedereen een spannende tijd. De mentor zorgt ervoor dat jij je al snel op je gemak voelt en weet precies welke ondersteuning jij nodig hebt. Daarnaast hebben wij hulpmentoren en tutoren. Dit zijn leerlingen uit hogere leerjaren die jou helpen en eventueel bijles geven.

En belangrijk: we laten je rustig wennen aan het tempo van de middelbare school. De eerste week heb je nog geen lessen. In deze introductieweek maak je in allerlei activiteiten kennis met je klasgenoten, je docenten en de school. Pas in de tweede week volg je het normale rooster. Tot aan de herfstvakantie leren we je vooral hoe je moet leren en plannen en geven wij nauwelijks punten voor toetsen.

Heb je een havo/vwo-advies?

Ook met een havo/vwo-advies mag je bij ons naar het vwo! Wij dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben niet alleen oog voor cijfers, maar kijken vooral naar jouw interesses, capaciteiten, inzet en motivatie.

Brainportonderwijs en internationalisering

Met Brainportonderwijs verbinden we onderwijs en bedrijfsleven met elkaar. Op deze manier kun jij je talenten in beeld krijgen en ontwikkelen, en andersom kan het bedrijfsleven leren van jouw ideeën. Voorbeelden zijn bedrijfsbezoeken, gastlessen en projecten waarbij je een eigen bedrijf begint of een oplossing bedenkt voor een maatschappelijk probleem. Daarnaast zijn wij een school met veel aandacht voor internationalisering. Er zijn onder andere uitwisselingen met scholen in Duitsland, België, Polen en India.

Wil je wat extra uitdaging?

Zoek jij ook buiten de lessen naar uitgaging? Dan kun je al in de brugklas extra modules volgen als Sport, Spaans, Toegepaste wetenschappen en Drama. In de 2e klas bieden wij ook het keuzevak Chinees aan. In de bovenbouw heb je de keuze uit extra vakken, zoals Toegepaste Wetenschappen, Wiskunde D, Informatica en Productontwerpen. Ook kun je bij ons voor Duits een Goethe-certificaat en voor Frans een Delf-certificaat behalen (vergelijkbaar met Cambridge Engels).

Tweetalig vwo

Bij ons op school kun je de havo ook tweetalig volgen, van de brugklas tot het eindexamenjaar. Je krijgt dan de meeste vakken in het Engels, je werkt met Engelstalige boeken en je spreekt altijd Engels in de klas. Dat lijkt misschien heel moeilijk maar het went snel. Bovendien ga je op de tweetalige opleiding met de klas op reis. Je leert dan andere mensen en culturen kennen. Je gaat daarover nadenken, een eigen mening vormen en erover praten met anderen. Je wordt een echte wereldburger!

Wil je meer weten over tweetalig onderwijs? Klik dan op deze link

Lessentabel vwo

Lessentabel vwo-tto

Doorstroom (klik om te vergroten)