Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Brainport

Wij zijn een Brainportschool. Op alle niveaus en in alle leerjaren betekent dat dat leerlingen aan de slag gaan met uitdagingen of vraagstukken uit de praktijk. We koppelen schoolvraagstukken aan de omgeving. Daarvoor werken we nauw samen met bedrijven en instellingen uit de regio. 

Kennis in praktijk

Leerlingen doen bij ons natuurlijk kennis op in de lessen, maar tegelijkertijd vertalen we die kennis naar de praktijk. Bedrijven en instellingen uit de Brainportregio helpen ons daarbij. Ze geven bijvoorbeeld opdrachten waarmee leerlingen aan de slag gaan. Zo leren ze kritisch te denken, creatief te denken, informatievaardigheden, worden ze mediawijs en leren ze communiceren en samenwerken.

Zonnepanelen

Een voorbeeld van het koppelen van een schoolvraagstuk aan onze omgeving is een project dat onze leerlingen deden rond zonnepanelen. Ze bogen zich over de vraag: zijn zonnepanelen voor onze school financieel haalbaar? Leerlingen bezochten bedrijven en de gemeente om antwoorden te vinden op vragen die ze hadden. Met resultaat: op het dak van onze school staan nu zonnepanelen.