Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Brainport

Wij zijn een Brainportschool. Op alle niveaus en in alle leerjaren betekent dat dat leerlingen aan de slag gaan met uitdagingen of vraagstukken uit de praktijk. We koppelen schoolvraagstukken aan de omgeving. Daarvoor werken we nauw samen met bedrijven en instellingen uit de regio. 

Kennis in praktijk

Leerlingen doen bij ons natuurlijk kennis op in de lessen, maar tegelijkertijd vertalen we die kennis naar de praktijk. Bedrijven en instellingen uit de Brainportregio helpen ons daarbij. Ze geven bijvoorbeeld opdrachten waarmee leerlingen aan de slag gaan. Zo leren ze kritisch te denken, creatief te denken, informatievaardigheden, worden ze mediawijs en leren ze communiceren en samenwerken.

Een voorbeeld van levensecht leren is de IT-Sales Challenge van de Eindhovense IT-dienstverlener Bechtle, een groot, internationaal opererend bedrijf. Onze leerlingen kregen de opdracht om, na een aantal interactieve gastlessen, een ‘professionele’ IT-Salespitch te houden op het hoofdkantoor in Eindhoven. Dat deden ze goed. Wij waren trots op onze mavoleerlingen die heel serieus aan het werk gingen en veel hebben geleerd van het hele proces. Ook waren we blij met de fijne samenwerking met projectleider Gijs van der Putten die niet alleen heel gedreven was maar ook vastberaden bleek om het verschil te maken in het onderwijs.