Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Digitalisering

Wij bereiden onze leerlingen voor op een toekomst waarin digitaal werken heel gewoon is. Elke leerling werkt bij ons met een eigen Chromebook. Daarmee brengen we niet alleen ICT, maar ook de wereld de klas in. Ons onderwijs wordt zo aantrekkelijker, afwisselender en biedt oneindig veel mogelijkheden.

Chromebook

Met het Chromebook wordt ons onderwijs nog uitdagender en motiverender. Het device geeft toegang tot de oneindige informatie die internet biedt en tot allerlei verschillende les- en leermethodes. Ook het bieden van passend onderwijs en individuele lesstof wordt gemakkelijker met het Chromebook.

Leerlingen gebruiken het apparaat in de lessen en voor het maken van hun huiswerk. Informatie die ze nodig hebben is altijd en overal beschikbaar en dat vinden ze prettig, blijkt uit de praktijk. Samen maken ze groepsopdrachten en bekijken ze websites en instructievideo’s die hen ondersteunen bij de lessen.

Voor docenten biedt het werken met het Chromebook ook vele mogelijkheden. Ze kunnen hun leerlingen nog beter monitoren en toetsen op maat aanbieden.

Op termijn zal het Chromebook alle boeken op school vervangen.

ICT en programmeren

Naast het werken met het Chromebook besteden we bij ons op school ook op andere manieren aandacht aan ICT en programmeren. Leerlingen leren bijvoorbeeld zelf programmeren en doen opdrachten die te maken hebben met ICT of waarvoor ze gebruikmaken van ICT.