Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Modules bovenbouw

Bovenbouwleerlingen die extra uitdaging willen op het gebied van talen, kunnen kiezen voor de module Chinees. Ook bieden we versterkt talenonderwijs voor Frans en Duits. Ook voor echte bèta’s is er een geschikte module: Applied Science. Deze keuzemodules volgen leerlingen wekelijks na hun laatste les. De modules worden gratis aangeboden aan alle havo- en vwo-bovenbouwleerlingen.

Versterkt talenonderwijs

Voor alle leerlingen met Frans of Duits in hun pakket, bieden we versterkt talenonderwijs aan. Dit betekent in de praktijk dat leerlingen extra verdiepende lessen volgen voor deze taal. Voor Frans gebeurt dit in het programma DELF Scolaire. DELF staat voor “Diplôme d’étude en langue française”. Het is een officieel diploma uitgegeven door het Franse ministerie van Onderwijs. De diploma’s zijn internationaal erkend en voor onbepaalde tijd geldig. Voor Duits kunnen leerlingen hun Goethe-certificaat behalen. Ook dit examen wordt internationaal erkend. De diploma’s voor zowel DELF als Goethe kunnen erg nuttig zijn in het toekomstig studie- of beroepsleven van leerlingen. Denk aan makkelijk communiceren met Duitsers en Fransen, vrijstellingen bij vervolgopleidingen en mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Applied Science

Applied Science is een keuzemodule voor alle bovenbouwleerlingen met een NG- of NT-profiel. Leerlingen hebben grote invloed op de invulling van de module Applied Science. Zo worden zowel de onderwerpen als de wijze van afronding in overleg bepaald. De onderwerpen hebben altijd een natuurwetenschappelijke insteek. Een voorbeeld uit de afgelopen jaren is het project Exoplaneten. Dit zijn planeten die om een andere ster draaien dan onze zon. Op basis van de informatieve lessen hierover, ontwierpen leerlingen zelf een exoplaneet. Een heel ander project was de Zombie Apocalyse, waarbij leerlingen meer leerden over de uitbraak van een pandemie en vervolgens realistisch scenario bedachten voor een zombie-uitbraak.