Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Internationalisering

Dat de wereld veel groter is dan alleen ons eigen Nederland, weet je natuurlijk wel. Wij vinden het leuk om die samen met jullie te ontdekken. Daarom hebben wij contacten met scholen over de hele wereld. Je gaat bij ons op reis en doet projecten samen met kinderen uit andere landen.

Onze aandacht voor internationalisering, zoals wij dat noemen, kan betekenen dat je samen met je klasgenoten op reis gaat en een tijdje bij een gastgezin logeert. Een andere keer doe je een e-mailproject met Ethiopië, een uitstapje, of laat je kinderen uit een ander land onze school en Nederland zien. Wij werken samen met jongeren en scholen uit Canada, Ethiopië, India, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en België. Door hen te leren kennen, leer je van alles over hen, maar ook over jezelf. En misschien maak je wel vrienden voor het leven.

Tandemleren

Met scholen in Arlon (Frankrijk) en in Warendorf (Duitsland) werken we via ‘tandemleren’ aan het leren van een vreemde taal. De kinderen daar leren zo Nederlands en jij leert Duits of Frans.

Gasten uit India

Leerlingen uit Pune en Mumbai (India) zijn elk jaar een week onze gast in Helmond. Omgekeerd kun jij, afhankelijk van welke opleiding je doet, op bezoek bij kinderen in India. Een heel andere wereld vol nieuwe geuren en kleuren. 

European Parliament Ambassador School

Ben je geïnteresseerd in politiek? Of vind je het gewoon leuk om je kennis in de praktijk te brengen? Dan zit je op het Jan van Brabant College helemaal goed. Leerlingen van ‘de grote Jan’ doen namelijk mee aan het programma EPAS: European Parliament Ambassador School. Je leert speechen als een echte politicus en weet daarna precies hoe de Europese democratie werkt. Dankzij dit programma en allerlei andere activiteiten ben je niet alleen klaar voor een prachtige toekomst in Nederland, maar kun je terecht in heel Europa!