Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Techniek

Wij zijn een bètaschool. De exacte vakken hebben bij ons veel aandacht. Samen met Jet-Net (het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland) en bedrijven als Philips, ASML en de Technische Universiteit Eindhoven bieden we onze leerlingen een kijkje in de techniekkeuken.

Lego League

Onze school doet meestal mee aan de FIRST Lego League, een landelijke wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar. Ze onderzoeken de maatschappelijke rol van techniek en technologie in verschillende opdrachten. Onze onderbouwleerlingen worden daarbij gecoacht door leerlingen van de bovenbouw.

Profielwerkstuk

Leerlingen moeten voor hun profielwerkstuk samenwerken met een bedrijf of instelling. Ze doen dat in samenwerking met medewerkers van bedrijven en instellingen in Helmond, of met studenten of personeel van de High Tech Campus, Fontys Hogescholen of de Technische Universiteit.

Girlsday

We doen mee aan de activiteiten van het VHTO, het landelijke expertisebureau op het gebied van meisjes en vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT. Meiden uit de onderbouw doen bijvoorbeeld mee aan Girlsday en meiden uit de bovenbouw speeddaten met vrouwen die een technische opleiding volgen of een technisch beroep hebben.

Voor alle opleidingen

Onze techniekactiviteiten zijn bedoeld voor alle leerlingen. Zo maken havo- en vwo-leerlingen met een NG- of NT-profiel in de bovenbouw kennis met o.a. ASML tijdens een gastles en/of een excursie. Daarnaast kunnen de leerlingen deelnemen aan activiteitendagen zoals de Night of the Nerds in de Dutch Technology Week en de landelijke Jet-Net Career Day. Ook op de mavo geven we het werken in de techniek ruim aandacht. Dat doen we bijvoorbeeld met het programma Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Ook nemen mavo-leerlingen via Techniektafel Helmond een kijkje bij Helmondse technische bedrijven en krijgen ze gastlessen, excursies en meeloopdagen.