Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Havo en tweetalig havo

Kies voor een school waar je echt gezien wordt!

Op onze school kun je kiezen voor havo. De havo duurt 5 jaar en als je je diploma hebt gehaald, ben je klaar voor het vwo of een hogere beroepsopleiding (hbo). Kies je voor onze school, dan kies je voor een kleine, overzichtelijke en vooral sfeervolle school. Jij kent je docenten en alle docenten kennen jou. 

Voor het eerst naar de brugklas

In de havo-brugklas krijg je een ervaren mentor die precies weet hoe hij jou het beste kan helpen. Na de brugklas krijg je steeds een mentor die 2 jaar met je meegaat. Dus één mentor voor havo-2 en -3 en één mentor voor de bovenbouw. Jullie leren elkaar dus heel goed kennen. Ook hebben wij hulpmentoren en tutoren. Dit zijn leerlingen uit hogere leerjaren die jou helpen en eventueel bijles geven.

En heel belangrijk: we laten je rustig wennen aan het tempo van de middelbare school. De eerste week heb je nog geen lessen. De eerste week heb je nog geen lessen. In deze introductieweek maak je door middel van allerlei activiteiten kennis met je klasgenoten, je docenten en de school.  Pas in de tweede week volg je het normale rooster. Tot aan de herfstvakantie leren we je vooral hoe je moet leren en plannen en geven wij nauwelijks punten voor toetsen.

Heb je een mavo/havo-advies?

Ook met een mavo/havo-advies mag je bij ons naar de havo! Wij dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Wij hebben niet alleen oog voor cijfers, maar kijken vooral naar jouw interesses, capaciteiten, inzet en motivatie. Blijkt mavo beter bij jou te passen? Of gaat het zo goed op de havo dat je naar het vwo kunt? Dan hoef je bij ons niet te wachten tot na je diploma! Je kunt gewoon tussendoor overstappen.

Onze havo brengt je verder in de wereld

Het Jan van Brabant College - Molenstraat is een afspiegeling van de maatschappij. We zitten midden in het centrum van Helmond en hebben een mix van leerlingen uit verschillende culturen die van elkaar leren. Juist dit maakt onze school bijzonder. Daarnaast zijn wij een school met veel aandacht voor internationalisering. Onze havo-leerlingen doen mee aan uitwisselingen met scholen in Duitsland, België, Polen en India.

Wil je wat extra uitdaging?

In het vak Technologie en Design maak je in het eerste jaar kennis met programmeren. Zoek jij ook buiten de lessen naar uitdaging? Dan kun je in de brugklas kiezen uit extra modules als Sport, Spaans, Toegepaste Wetenschappen en Drama.

Veilig klimaat

Op onze school hechten we veel waarde aan een klimaat waarin iedereen zich veilig voelt. Daar houden we scherp toezicht op: in de klas, in de school, aan de poort en op het schoolplein. Voor de onderbouw en bovenbouw gelden aparte pauzes. Dit zorgt voor rust en overzicht.

Tweetalig havo

Bij ons op school kun je de havo ook tweetalig volgen, van de brugklas tot het eindexamenjaar. Je krijgt dan de meeste vakken in het Engels, je werkt met Engelstalige boeken en je spreekt altijd Engels in de klas. Dat lijkt misschien heel moeilijk maar het went snel. Bovendien ga je op de tweetalige opleiding met de klas op reis. Je leert dan andere mensen en culturen kennen. Je gaat daarover nadenken, een eigen mening vormen en erover praten met anderen. Je wordt een echte wereldburger!

Wil je meer weten over tweetalig onderwijs? Klik dan op deze link

Lessentabel havo

Lessentabel havo-tto

Doorstroom (klik om te vergroten)