Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Brainport

Wij zijn een Brainportschool. Dat betekent dat je aan de slag gaat met uitdagingen of vragen uit de praktijk. Echte ontwikkelingen dus, die spelen bij bedrijven bijvoorbeeld. Daarvoor werken we samen met bedrijven en instellingen uit de regio Helmond.

Kennis in de praktijk brengen

Je leert bij ons natuurlijk in de lessen, maar tegelijkertijd vertalen we die kennis naar de praktijk. Bedrijven en instellingen uit onze regio helpen ons daarbij. Ze geven bijvoorbeeld opdrachten waarmee jij aan de slag gaat. Zo leer je kritisch en creatief te denken. Ook communiceren en samenwerken krijg je zo onder de knie.

Zonnepanelen

Een voorbeeld is een project dat onze leerlingen deden rond zonnepanelen. Ze keken naar de vraag: zijn zonnepanelen voor onze school te betalen? Leerlingen bezochten bedrijven en de gemeente om antwoorden te vinden op vragen die ze hadden. Met resultaat: op het dak van onze school staan nu zonnepanelen.