Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Modules

Als je net bij ons op school zit, krijg je direct de kans om te ontdekken waar je goed in bent. We daarvoor bieden vier gratis modules aan in de brugklas van mavo, havo en vwo. Wanneer je één van deze modules volgt, krijg je gedurende één periode elke week een les van twee uur. We bieden in de brugklas de volgende modules aan: Spaans, Sport en Toegepaste Wetenschap.

In de tweede klas en hoger kun je kiezen voor de module Chinees. In de bovenbouw kun je extra Frans en Duits volgen voor een echt certificaat van DELF Scolaire en Goethe.  Bovenbouwleerlingen die houden van natuurkunde en techniek kunnen de module Applied Science volgen. Deze keuzemodule volg je wekelijks na je laatste les. 

Brugklas: Sport

Houd je van sporten en wil je wel eens iets anders uitproberen dan volleybal, basketbal en zwaaien aan de ringen? Dan is de Module Sport van het Jan van Brabant College iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe en bijzonder sporten, zoals Dynamic Tennis, Flag Football, Estafette – Crossfit, Boksen, Schaatsen, Kronum, Squash en Anytime Fitness. Ook ga je aan de slag met ‘ouderwetse’ sporten zoals voetbal, die je op een andere manier oefent en beter leert kennen. Twee uur in de week gratis nieuwe sporten uitproberen onder begeleiding van onze ervaren docenten – wie wil dat nou niet?

Brugklas: Toegepaste Wetenschap

In de module Toegepaste Wetenschap pakken we alledaagse problemen op een wetenschappelijke manier aan. Het is een spannende mix tussen Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Techniek en Programmeren. Je leert om verbanden te leggen tussen verschillende vakken. Ook analyseer je problemen en bedenk je creatieve oplossingen.

Bovenbouw: Versterkt talenonderwijs

Als je in de bovenbouw Frans of Duits kiest, kun je extra verdiepende lessen volgen. Je wordt dan nog beter in deze vreemde taal en krijgt uiteindelijk zelfs een diploma. Voor Frans is dit het DELF-diploma. Als je voor Duits kiest, kun je een Goethe-diploma behalen. Deze diploma’s zijn in alle landen geldig en kunnen heel handig zijn als je later studeert of een baan zoekt.

Bovenbouw: Applied Science

Applied Science is een keuzemodule voor alle bovenbouwleerlingen met een NG- of NT-profiel. De onderwerpen zijn steeds anders, omdat jij en je klasgenoten in overleg met de docent bepalen waar jullie mee aan de slag gaan. Een voorbeeld uit de afgelopen jaren is het project Exoplaneten. Dit zijn planeten die om een andere ster draaien dan onze zon. Op basis van de informatieve lessen hierover, ontwierpen leerlingen zelf een exoplaneet. Een heel ander project was de Zombie Apocalyse, waarbij leerlingen meer leerden over de uitbraak van een pandemie en vervolgens realistisch scenario bedachten voor een zombie-uitbraak.