Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Techniek

Je smartphone, een iPad of Netflix: ze zouden niet werken zonder techniek. Omdat techniek de wereld laat draaien, besteden wij als bètaschool veel aandacht aan exacte vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde. We werken samen met bedrijven als Philips en de Technische Universiteit Eindhoven.

Lego League

Onze school doet mee aan de FIRST Lego League, een landelijke wedstrijd voor jongeren tussen de 9 en 15 jaar. Tijdens de wedstrijd ben je in opdrachten veel met techniek bezig. Leerlingen uit de hogere klassen helpen leerlingen uit de lagere klassen daarbij.

Profielwerkstuk

Is het tijd om je profielwerkstuk te maken? Dan mag je dat buiten onze school doen met hulp van studenten of medewerkers van bedrijven, de High Tech Campus, Fontys Hogescholen of de Technische Universiteit. Je gaat hiervoor zelf op zoek naar een bedrijf of instelling.

Girlsday

We doen mee aan de activiteiten van het VHTO, een organisatie die meisjes en vrouwen kennis laat maken met techniek. In de onderbouw kun je als meisje op de girlsday bijvoorbeeld speeddaten met vrouwen die een technische opleiding volgen of werken in een technisch beroep.

Voor alle opleidingen

Iedereen bij ons op school doet mee aan techniekactiviteiten. Zit je op de havo of het vwo? Dan maak je in de bovenbouw kennis met onder andere ASML tijdens een gastles en/of een excursie. Ook kun je deelnemen aan activiteitendagen zoals de Night of the Nerds in de Dutch Technology Week en de landelijke Jet-Net Career Day. Ook op de mavo geven we het werken in de techniek ruim aandacht. Dat doen we bijvoorbeeld met het programma Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Ook neem je via Techniektafel Helmond een kijkje bij Helmondse technische bedrijven en krijg je gastlessen, excursies en meeloopdagen.