Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Tweetalig onderwijs

Bij ons op school kun je mavo, havo en vwo ook tweetalig volgen, van brugklas tot eindexamenjaar. Wij zijn de enige school in Helmond en omstreken die tweetalig onderwijs (tto) aanbiedt. Op andere scholen kun je wel lessen ‘Cambridge Engels’ volgen, maar het tto is veel meer dan dat. Je leert bij ons meer over andere culturen, je gaat elk leerjaar op reis naar het buitenland en je leert bij ons natuurlijk ook veel beter Engels spreken dan op andere scholen.

Volg je tweetalig onderwijs, dan krijg je de meeste vakken in het Engels, zoals Geschiedenis (History) en Aardrijkskunde (Geography). We werken met Engelstalige leermethodes en spreken veel Engels in de klas. Met een tweetalig mavo-, havo- of vwo-diploma ben je klaar voor een studie in binnen- of buitenland.

Klaar voor de toekomst

Met tweetalig onderwijs ben je klaar voor de toekomst. Ons onderwijs heeft een duidelijk doel: je wordt een zelfstandig denkende wereldburger. Je krijgt als tto-leerling op het Jan van Brabant College iets extra's aangeboden in de vorm van een uitgebreid internationaliseringsprogramma vol reizen, een certificaat van Cambridge Checkpoint, een certificaat van Cambridge IGCSE en A Level, internationale stage, dramalessen, gastsprekers, deelname aan wedstrijden en olympiades. Alles natuurlijk in het Engels.

De kwaliteit van ons tto-onderwijs wordt regelmatig beoordeeld door een nationale inspectie, het Nuffic. Onlangs werd ons senior certificate weer voor vijf jaar verlengd. Dat betekent dat ook anderen vinden dat ons tweetalig onderwijs van goede kwaliteit is.

Internationaal

Elk jaar ga je naar het buitenland. Je leert verder kijken dan je eigen grenzen. Bedrijven en opleidingen zijn op zoek naar mensen die veel internationale ervaringen hebben. Ze zoeken mensen die kunnen samenwerken, problemen kunnen oplossen, die meerdere talen spreken en onderzoekend zijn. In onze tweetalige opleidingen ontwikkel je deze eigenschappen beter dan bij elke andere opleiding.

Veel meer dan alleen les in het Engels

Tweetalig onderwijs is veel meer dan alleen les krijgen in het Engels. Ook presenteren, samenwerken en kritisch nadenken zijn belangrijk in de opleiding. Je leert niet alleen over de wereld in het klaslokaal, maar gaat ook in alle leerjaren op reis om de wereld te ontdekken. In de brugklas ga je bijvoorbeeld naar Engeland. In de tweede klas bezoek je het Europees Parlement. In de derde klas reis je naar Ierland en in het jaar voor je eindexamen doe je een internationale beroepsstage. Ook krijg je de kans om op reis te gaan naar India en Italië. Elk jaar kiezen veel tto-leerlingen ervoor om mee te gaan. De kans om een andere cultuur te ervaren en op reis te gaan zonder je ouders krijg je immers niet elke dag!

Financiële steun

Voor hulp met de tto-bijdrage bestaat er financiële steun.

Lessentabel mavo-tto

Lessentabel havo-tto

Lessentabel vwo-tto

Doorstroom (klik om te vergroten)