3 juni 2024

Update over aanval Iddink 

Tweede bericht voor oud-leerlingen en hun ouders over de cyberaanval bij boekenleverancier Iddink – let op: phishing mails

Iddink is begin april getroffen door een hack/cyberaanval. In een eerder nieuwsbericht waarschuwden wij u voor mogelijke phishing mails. Helaas hebben wij nu vernomen dat er op dit moment actief misbruik wordt gemaakt van de gegevens die bij de hack gestolen zijn.

We adviseren u om extra alert te zijn op mogelijke phishing berichten. Dit zijn berichten waarbij de hackers zich voordoen als Iddink om uw kostbare gegevens te achterhalen. Met de volgende maatregelen kunt u zichzelf beschermen:

1. Pas op als er om persoonlijke gegevens wordt gevraagd in e-mails, sms-berichten of aan de telefoon, zelfs als het lijkt alsof het van Iddink of de school afkomstig is. Iddink en de school vragen nooit om op deze manier gegevens te verstrekken. 

2. Pas op voor e-mails die hyperlinks of bijlagen bevatten. Klik niet op deze links tenzij u er volledig zeker van bent dat ze te vertrouwen zijn (dit kan bijvoorbeeld door de link te controleren via www.checkjelinkje.nl).

3. Pas op voor e-mails of sms-berichten met spelfouten, vreemde afzenders, ander dan Nederlands taalgebruik of iets anders ongewoons.

4. Kijk eens op www.veiliginternetten.nl voor meer informatie en advies over veilig internetten.

Voor vragen over de cyberaanval bij Iddink kunt u een mail sturen naar privacy@onderwijsgroepoostbrabant.nl

< Terug