2 april 2024

M(t)4 doet IT-Sales Challenge van Bechtle



Op woensdag 27 maart ging clustergroep M(t)4 Technologie en Design op bedrijfsbezoek bij Bechtle in Eindhoven. Hier streden vijf teams van leerlingen tegen elkaar in de IT/Sales Challenge. Emily, Harun, Jayson en Lara kregen welverdiend de eerste prijs!

In de afgelopen weken hebben de leerlingen van het Jan van Brabant College een opmerkelijke reis gemaakt in de wereld van IT en Sales. Als schoolexamenonderdeel namen zij deel aan de IT/Sales Challenge, een initiatief dat onderwijs en bedrijfsleven verbindt.

Gedurende tien weken werkten de leerlingen intensief samen met Bechtle, één van Europa's grootste IT-bedrijven, om een doordachte salespitch voor te bereiden. Hun uitdaging? Het ontwerpen van audiovisuele oplossingen voor een aantal ruimtes voor de nieuwbouw van het Jan van Brabant College. De IT/Sales Challenge werd voor een derde keer gehouden onder de bezielende leiding van Gijs van der Putten (Manager Partnerships & Communities), tevens projectleider en gast-lector, en Ihsane Beyd (docent Technologie en Design).

De uitkomst van deze Challenge was buitengewoon positief, met opmerkelijke presentaties waar de jury van onder de indruk was. Het winnende team onderscheidde zich door een uitgekiende benadering, waarbij zowel de kwaliteit van hun technologische oplossing als hun presentatievaardigheid in de schijnwerpers stond. Dit team zal de unieke gelegenheid krijgen de pitch te presenteren aan de directie van het Jan van Brabant College Molenstraat. De leerlingen nemen dan ook hun prijs in ontvangst.

Bechtle heeft de hele klas gecomplimenteerd met het gehele leerproces en de leerlingen individueel een certificaat overhandigd. Na het maken van een groepsfoto en een uitgebreide lunch, kregen de leerlingen allemaal een flink gevulde goodiebag mee. Het afscheid was net zo warm als het ontvangst.

De leerlingen waren net zo enthousiast als de docenten en Bechtle. Een paar reacties: "Super leuk en leerzaam, Bechtle lijkt me een leuk bedrijf om bij te werken." "Heel bijzonder dat we dit mochten meemaken.”

Tot slot willen wij Gijs van der Putten en de andere gast-lectoren (Kees Janssen, Niels Heijnen en Thijs Stobbelaar) hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage aan dit project. Wij zijn bijzonder trots op deze samenwerking en waarderen het enorm dat jullie deze kans aan onze leerlingen hebben gegeven.

 

< Terug