18 maart 2024

Leerlingen uit de derde klas in Spanje!



Tien leerlingen uit de derde klas zijn op zondag 17 maart vertrokken naar het Spaanse dorp Albarán in de buurt van Murcia. Mevrouw Tolsma en mevrouw Niessen kijken ernaar uit met deze groep enthousiaste leerlingen een mooie uitwisseling mee te maken.

Het contact met de school I.E.S. Villa de Abarán hebben we al langer. Zo hebben vier leerlingen van ons twee jaar geleden daar twee maanden doorgebracht in het kader van ‘long-term student mobility’ (LTM). Leerlingen wonen dan ongeveer twee maanden in het buitenland om zo echt de cultuur te leren kennen. Buiten LTM-uitwisselingen, zorgt het Jan van Brabant College ook voor allerlei andere uitwisselingen, zoals deze weeklange uitwisseling met Spanje.

Deze uitwisseling is gekoppeld aan de module Spaans die leerlingen kosteloos kunnen volgen op woensdagmiddag. Sinds november komen 28 leerlingen wekelijks samen om van mevrouw Tolsma Spaans te leren. Helaas konden maar 10 leerlingen mee naar Spanje, dus er moest geloot worden. De gelukkige 10 leerlingen kijken uit naar wat deze week ze gaat brengen!

< Terug