28 maart 2024

De Dublinreis van Mt4



Je voorbereiden op je examens in Dublin? Dat was de werkelijkheid voor 19 leerlingen uit Mt4, onder begeleiding van mevrouw Douven en meneer Pennings. De leerlingen volgden de afgelopen vier jaar tweetalig onderwijs (tto) op het Jan van Brabant College - Molenstraat en ze hebben eind maart hun B2-examen van Cambridge.

Met een B2-certificaat kunnen leerlingen aantonen dat ze over de taalvaardigheden beschikken die nodig zijn om zelfverzekerd te communiceren in een Engelssprekende omgeving. Handig als je een Engelstalige opleiding gaat volgen of in het buitenland wil studeren. Ook als je kiest voor een Nederlandstalige opleiding in eigen land, heeft tto-onderwijs zeker meerwaarde. Zo zorgt het spreken van een tweede taal op hoog niveau er niet alleen voor dat je met mensen over de hele wereld kunt communiceren, maar je krijgt ook een beter concentratievermogen, een groter probleemoplossend en analytisch vermogen, en meer inzicht in andere culturen.

Wat deden die 19 leerlingen dan precies in Dublin? In de ochtend hadden ze lessen in de vier vaardigheden: schrijven, lezen, luisteren en spreken. In de middagen waren er verschillende activiteiten samen met de vierdeklassers van Malahide Community School. Zo bezochten ze onder andere het Hurling stadion en hadden ze een workshop Hurling. Ook maakten ze een fotowandeltocht door het moderne Dublin en maakten ze kennis met de geschiedenis van de stad.

< Terug