16 januari 2024

Bedrijfsbezoek VDL en bezoek Summa College Engineering



Op donderdag 11 januari zijn leerlingen uit mavo-3 en mavo-4 die het vak Technologie en Design in hun examenpakket hebben, warm onthaald bij VDL Industrial Modules en Summa College Engineering.

In de ochtend werden we rondgeleid bij VDL Helmond en maakten leerlingen kennis met assemblage mechatronica, verspaning en plaatbewerking/lasserij. Aansluitend werden we uitgenodigd bij VDL Industrial Modules Eindhoven, in het hoofdkantoor in Eindhoven, waar leerlingen het bedrijf beter leerden kennen en de verschillende gebieden waarin zij actief zijn. Met een quiz en interactieve rondleiding zijn de leerlingen meer te weten gekomen over het familiebedrijf en hun kernwaarden: vakmanschap, doelgericht en samenwerken.  

In de middag volgden twee interessante workshops over technische oplossingen en uitdagingen bij de opleiding Engineering for society aan het Summa College in Eindhoven. Deze opleiding is volop in beweging dankzij samenwerkingen met organisaties uit de Brainportregio. Dit betekent dat hun studenten vaak aan de slag gaan met concrete opdrachten vanuit het bedrijfsleven en de zorg. Onze leerlingen gingen op zoek naar oplossingen voor duurzame energieopwekkingen en mochten een elektronische smiley solderen. ‘Learning by doing’ stond dus centraal.  

Beide groepen hebben nu een nog beter beeld gekregen van techniek voor en in de samenleving. Dank aan Bart van Eemeren van Summa College voor de goede organisatie van deze dag en voor de inspirerende workshops die bij jullie plaatsvonden. Dank ook aan Sandra van Gelderen voor jullie warm ontvangst op beide locaties van VDL. 

< Terug