Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Brainport

BrainportOm ons Brainportonderwijs vorm te geven, werken wij samen met scholen, bedrijven en instellingen uit de regio. Samen werken wij aan omgevingsgericht onderwijs en 21st century skills voor onze leerlingen.

Als Brainportschool werken wij samen met:

  • Strabrecht College in Geldrop (mede-oprichter Brainportscholen)
  • Heerbeck College in Best (mede-oprichter Brainportscholen)
  • Middelbare scholen uit de regio
  • De stichting Brainport Development
  • Een groot aantal grote en kleinere bedrijven en organisaties in de regio, waaronder Philips, ASML, Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven en de High Tech Campus.

Omgevingsgericht onderwijs en 21st century skills

Met deze partijen werken we aan omgevingsgericht onderwijs en het aanleren van 21st century skills. Omgevingsgericht onderwijs is een vorm van leren waarbij een aantal onderdelen van het lesprogramma wordt vertaald in praktijkervaringen. Die helpen bij het aanleren van de zogenoemde 21st century skills, waaronder kritisch denken, creatief denken, informatievaardigheden, mediawijsheid, communiceren en samenwerken.

Samenwerking met bedrijven en instellingen

Onze leerlingen gaan op bezoek bij bedrijven, doen projecten voor ze en krijgen gastlessen van mensen van bedrijven en instellingen. Brainport is meer dan techniek: we richten ons in ons Brainport-onderwijs ook op design en duurzaamheid, waaronder food.

Meer weten over ons Brainportonderwijs en de samenwerkingen?