Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren

Internationalisering

Samenwerken met en leren over andere landen en culturen doe je door op reis te gaan en activiteiten te ondernemen met leeftijdsgenoten uit andere landen. Zo verleg je je horizon. Daarom hebben wij veel internationale contacten en neemt internationalisering bij ons een belangrijke plek in.

Internationalisering kan voor onze leerlingen betekenen dat ze op reis gaan naar bijvoorbeeld India of Spanje en een tijdje in een gastgezin logeren. Een andere keer gaat het om een digitaal project met leerlingen uit Griekenland, Spanje of Kroatië, een dagexcursie naar België of Duitsland of we ontvangen zelf kinderen uit een ander land. Door deze contacten leren onze leerlingen van alles over anderen, maar ook over henzelf en hun eigen achtergrond.

Uitwisseling met India

Het Jan van Brabant College is 1 van de bijna 30 EUMIND-scholen in Nederland. EUMIND staat voor Europe Meets India en bestaat uit een uitwisselingsproject inclusief uitgebreide voorbereiding. Leerlingen uit Mumbai (India) zijn jaarlijks een week te gast in Helmond en onze leerlingen kunnen op bezoek bij hun leeftijdsgenoten in India. Tijdens deze uitwisseling logeren de kinderen bij gastgezinnen. Daardoor maken ze het leven in een ander land mee alsof ze er zelf wonen.

 

 

Internationale stage

In het voor-examenjaar gaan de leerlingen van de tto-afdeling op internationale stage. Ze ervaren bij een multinationaal bedrijf, in Nederland of in het buitenland, wat ze geleerd hebben. En of ze nu stage lopen in Veldhoven of Vancouver, op beide plekken moeten ze samenwerken met mensen die een andere achtergrond hebben dan zij.

European Parliament Ambassador School

Het Jan van Brabant College doet mee aan het programma EPAS: European Parliament Ambassador School. Dit lesprogramma is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs met als doel het stimuleren van de politieke vaardigheden van leerlingen. Zij zijn immers de toekomstige stemmers. De leerlingen leren hoe de Europese democratie werkt en ontwikkelen vaardigheden op het gebied van Europees burgerschap. Dankzij dit programma en de andere internationaliseringsactiviteiten op het Jan van Brabant College, zijn onze leerlingen niet alleen de toekomst van Nederlands, maar van heel Europa!