molenstraat

Internationalisering

Samenwerken met en leren over andere landen en culturen doe je door op reis te gaan en activiteiten te ondernemen met leeftijdsgenoten uit andere landen. Zo verleg je je horizon. Daarom hebben wij veel internationale contacten en neemt internationalisering bij ons een belangrijke plek in.

Internationalisering kan voor onze leerlingen betekenen dat ze op reis gaan en een tijdje in een gastgezin logeren. Een andere keer gaat het om een e-mailproject met Ethiopië, een dagexcursie of ontvangen we zelf kinderen uit een ander land. We werken samen met jongeren en scholen uit Canada, Ethiopië, India, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en België. Door deze contacten leren onze leerlingen van alles over anderen, maar ook over henzelf en hun eigen achtergrond.

Tandemleren

Met scholen in Arlon (Frankrijk) en in Warendorf (Duitsland) werken we via ‘tandemleren’ aan het leren van een vreemde taal. De kinderen daar leren zo Nederlands en onze leerlingen Duits en Frans.

EUMIND

Het Jan van Brabant College is lid van het EUMIND-netwerk. Daarin werken scholen uit België, Italië, Nederland en India via video-conferencing samen aan onderzoeksprojecten.

Gasten uit India

Leerlingen uit Mumbai (India) zijn jaarlijks een week te gast in Helmond en onze leerlingen kunnen op bezoek bij hun leeftijdsgenoten in India. Tijdens deze uitwisseling logeren de kinderen bij gastgezinnen. Daardoor maken ze het leven in een ander land mee alsof ze er zelf wonen.

Internationale stage

In het voor-examenjaar gaan de leerlingen van de tto-afdeling op internationale stage. Ze ervaren bij een multinationaal bedrijf, in Nederland of in het buitenland, wat ze geleerd hebben. En of ze nu stage lopen in Veldhoven of Vancouver, op beide plekken moeten ze samenwerken met mensen die een andere achtergrond hebben dan zij.