molenstraat

Tweetalig Onderwijs

Wij bieden onze havo- en vwo-opleiding ook aan in een tweetalige variant. Vanaf het schooljaar 2018-2019 komt daar ook de mavo bij. Wij zijn de enige school in Helmond en omstreken die tweetalig onderwijs (tto) aanbiedt. Binnen dit tweetalig onderwijs krijgen onze leerlingen les in het Engels en in het Nederlands. Ze werken met Engelstalige leermethodes en spreken veel Engels in de klas. Met een tweetalig mavo-, havo- of vwo-diploma zijn leerlingen klaar voor een vervolgstudie in binnen- of buitenland. 

Toekomstbestendig

Tweetalig onderwijs is toekomstbestendig onderwijs. Onderwijs met een duidelijke visie: leerlingen afleveren die zelfstandig denkende wereldburgers worden. Het is niet zomaar iets: tto-scholen staan onder streng toezicht en worden regelmatig gecontroleerd op kwaliteit. 

Met ons tweetalig onderwijs spelen we in op de behoefte van vervolgopleidingen en het bedrijfsleven aan internationaal georiënteerde mensen. Mensen die kunnen samenwerken, problemen kunnen oplossen, die kennis van zaken hebben, die hun talen spreken en onderzoekend zijn. 

Wij werken aan deze eigenschappen door onze leerlingen extra's aan te bieden in de vorm van een uitgebreid internationaliseringsprogramma, Cambridge Checkpoint, International Baccalaureate, internationale stage, dramalessen, gastsprekers, deelname aan competities en olympiades. Alles natuurlijk in het Engels. Zo wordt deze vreemde taal een tweede natuur voor onze leerlingen.

Veel meer dan alleen les in het Engels

Tweetalig onderwijs is veel meer dan alleen les krijgen in het Engels. Ook presenteren, samenwerken en kritisch nadenken, met daarbij aandacht voor culturele verschillen, zijn belangrijke onderdelen van de opleiding. We trekken de wereld het lokaal in en gaan op reis om de wereld te ontdekken. In de brugklas gaan leerlingen naar Engeland. In de tweede klas bezoeken ze het Europees Parlement. In de derde klas reizen ze naar Ierland en in hun voor-examenjaar doen ze een internationale beroepsstage.

Lessentabel havo-tto (klik om te vergroten)

Lessentabel vwo-tto (klik om te vergroten)