Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Mavo

Kies voor een school waar je echt gezien wordt!

Op onze school kun je kiezen voor mavo. De mavo duurt 4 jaar en wordt ook wel vmbo-t genoemd (de t staat dan voor theoretische leerweg). Met een mavo-diploma kun je naar het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), maar ook naar de havo.

Kies je voor onze school, dan kies je voor een kleine, overzichtelijke en vooral sfeervolle school. Jij kent je docenten én alle docenten kennen jou. We komen je tegen in de klas, op de gang en we zien je op ons gezellige schoolplein. We hebben écht aandacht voor jou, je talenten en je ontwikkeling. Daarom krijg je bij ons een persoonlijke mentor die 4 jaar lang met jou optrekt en je intensief begeleidt.

Voor het eerst naar de brugklas

Voor het eerst naar de brugklas: een spannende tijd! Je maakt kennis met je klasgenoten, met je leraren en allerlei nieuwe vakken. De eerste week op onze school staat helemaal in het teken van kennismaken. Die week wordt er dan ook geen les gegeven!

Tot aan de herfstvakantie geven we in de brugklas geen punten voor toetsen. Zo laten we je rustig wennen aan het tempo op de middelbare school. We vinden het veel belangrijker dat je leert hoe je moet ‘leren’ voor een toets. Wat je vooral zult moeten leren, is goed plannen. In onze lessen besteden we daar veel aandacht aan. En heel belangrijk: we zijn een huiswerkarme school. Het maken van huiswerk gebeurt zoveel mogelijk in de les, zodat jij na school tijd overhoudt voor andere leuke activiteiten.

Kies je voor ons, dan kies je voor goed onderwijs

Kies je voor onze mavo, dan kies je voor goed onderwijs. Onze docenten hebben oog voor jouw talenten en stimuleren jou om het beste uit jezelf te halen. Het Jan van Brabant streeft ernaar om leerlingen onderwijs te bieden op het juiste niveau. Hierdoor stromen veel leerlingen door naar een hoger niveau, ook tussentijds. Dit jaar is maar liefst 20% van mavo verder gegaan in havo-2. Bovendien is het afgelopen schooljaar 96% van onze leerlingen geslaagd!

Ook doe je bij ons altijd examen in 7 vakken in plaats van 6. Dit geeft extra inhoud aan je diploma en is een plus bij de verdere stappen die je maakt. Elk jaar zijn er leerlingen die zelfs examen doen in 8 vakken!

Technologie en Design: een examenvak

Internationalisering, cultuur en techniek zijn belangrijke speerpunten van onze mavo. Ook zijn we in de brugklas gestart met het vak Technologie en Design. In dit vak kun je eindexamen doen en ga je onder andere aan de slag met programmeren, techniek, innovaties, ontwerpen en creativiteit.

Mavo Molenstraat, gewoon een goede mavo!

Lessentabel mavo

Lessentabel mavo-tto

Doorstroom (klik om te vergroten)