Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Voorlichtingsavond

Wil je even goed Engels leren spreken als een échte Engelsman? Lijkt het je leuk om meer te leren over andere culturen? En ga je graag op reis? Dan is tweetalig onderwijs (tto) misschien wel iets voor jou!

Op woensdag 24 februari staat de online voorlichtingsavond over tweetalig onderwijs (tto) gepland, van 19.00 uur tot 20.30 uur. De avond is bedoeld voor je ouders, maar natuurlijk mag jij ook meekijken als je meer wil weten over tto! Die avond zal er ook gelegenheid zijn om vragen te stellen.

De voorlichtingsavond is voorbij. Voor meer informatie over tweetalig onderwijs kunt u contact opnemen met Iris M.E. Brugman, adjunct-directeur tweetalig onderwijs, via: i.brugman@janvanbrabant.nl

Wat is tto? Tto staat voor ‘tweetalig onderwijs’. Volg je tweetalig onderwijs, dan krijg je de meeste vakken in het Engels, zoals Geschiedenis (History) en Aardrijkskunde (Geography). We werken met Engelstalige leermethodes en spreken veel Engels in de klas. Met een tweetalig mavo-, havo- of vwo-diploma ben je klaar voor een studie in binnen- of buitenland.

Wij zijn de enige school in Helmond en omstreken die tweetalig onderwijs (tto) aanbiedt. Op andere scholen kun je wel lessen ‘Cambridge Engels’ of ‘Versterkt Engels’ volgen, maar het tto is veel meer dan dat. Je leert bij ons meer over andere culturen, je gaat elk leerjaar op reis naar het buitenland en je leert bij ons natuurlijk ook veel beter Engels spreken dan op andere scholen.

Meer informatie over tto vind je hier. In onderstaande video vertelt Tim Schwirtz, coördinator onderbouw tto, wat de basis is van ons tweetalige onderwijs.

Natuurlijk is ook ons Nederlandstalige onderwijs uitstekend. We hebben niet voor niets de waardering Goed en het predicaat Excellent gekregen vanuit de onderwijsinspectie. Hieronder kunt u een algemene informatievideo bekijken over onze school.