Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat

Open dag

In 2022 vindt de open dag van het Jan van Brabant College – Molenstraat plaats op zondag 6 februari.  In verband met de ontwikkelingen rond de coronapandemie kunnen we nu nog niet zeggen of het een open dag met fysiek bezoek kunnen organiseren of dat we een online open dag aanbieden. Zodra hier meer over bekend is, kun je dat lezen op onze website en social media.

Wij zijn een school voor mavo, havo en vwo. Door de coronamaatregelen was er het afgelopen jaar geen open dag op school, maar gelukkig kun je online onze school ervaren. Hieronder vind je filmpjes, informatie en een online rondleiding door de school.

Virtuele rondleiding

Ben je benieuwd hoe het Jan van Brabant College er van binnen uitziet? Wil je een kijkje nemen in de verschillende lokalen? In de virtuele rondleiding kun je kijkje nemen in de gangen, de lokalen, de aula en nog veel meer. De tour begint met een korte uitlegvideo zodat je precies weet hoe je makkelijk door de school kunt navigeren:

Persoonlijk gesprek

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Maak dan samen met je ouders een afspraak met mevrouw Delhaye via: groep8.molen@janvanbrabant.nl

Pijlers van onze school

Het Jan van Brabant heeft een ontzettend breed aanbod. Bekijk hieronder de algemene informatievideo over onze school.

Wist je dat wij een Brainportschool zijn? Dat betekent dat we veel samenwerken met bedrijven uit de buurt, zodat je de kennis uit de lessen kunt toepassen in de praktijk.

De Grote Jan is een moderne, digitale school. Bij ons heeft iedereen een eigen Chromebook. Je werkt veel met online methodes en er is zelfs een vak waarin je leert programmeren! Als bètaschool met aandacht voor techniek besteden we veel aandacht aan exacte vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde, werken we samen met bedrijven en zijn er clubjes buiten school zoals FIRST Lego League waarbij je zelf robots bouwt en programmeert.

Wij zijn de enige school in Helmond en omstreken die tweetalig onderwijs (tto) aanbiedt. Benieuwd wat tto precies is? Bekijk de video hieronder!

Je kunt tto volgen op mavo, havo en vwo. Tweetalig onderwijs op alle niveaus dus! Volg je tweetalig onderwijs, dan krijg je de meeste vakken in het Engels, zoals Geschiedenis (History) en Aardrijkskunde (Geography). Maar tweetalig onderwijs is veel meer dan alleen les krijgen in het Engels. Ook presenteren, samenwerken en kritisch nadenken zijn belangrijk in de opleiding. Je leert niet alleen over de wereld in het klaslokaal, maar gaat ook in alle leerjaren op reis om de wereld te ontdekken.

Op het Jan van Brabant College krijg je natuurlijk goed onderwijs van enthousiaste docenten. We hebben vanuit het ministerie van Onderwijs het predicaat Excellent gekregen én de waardering Goed. Dat betekent dat onze school écht uitstekend onderwijs biedt. Dat komt onder andere doordat wij leerlingen de kans bieden het beste uit zichzelf te halen. Zo bieden we bijvoorbeeld extra modules aan. In de brugklas zijn dat Spaans, Sport en Toegepaste Wetenschap.

Meer informatie

Kies je voor onze school, dan kies je voor de leukste school van Helmond! Dat zeggen we niet zomaar. Dat zeggen onze leerlingen, hun ouders en de docenten die hier lesgeven. Meer weten? Bekijk dan hier de folder.

Wil je graag een samenvatting van alles wat de school te bieden heeft? Lees dan hier wie wij zijn.

Meeloopmiddagen

Hopelijk ben je dankzij deze informatie enthousiast geworden over onze school. Wil je graag een middagje meelopen om nog beter de sfeer te proeven? Dat kan. Meld je hier aan voor een van onze meeloopmiddagen.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden over het Jan van Brabant College en wil je je graag aanmelden? Aanmelden kan op 7 en 8 maart 2022. De precieze procedure wordt in februari op de website uitgelegd. Het aanmeldingsformulier kun je natuurlijk wel vast invullen! Je vindt het hier.