Molenstraat
10 juli 2020

Zes medewerkers met pensioen in 2020Het eind van het schooljaar betekent altijd dat er afscheid genomen moet worden. Afscheid van leerlingen die hun diploma gehaald hebben, maar ook van collega’s die met pensioen gaan. In augustus, september en oktober verlaten maar liefst 6 collega’s onze school: Roseriet Drouen, Ria Maelissa, Wil Kranenberg, Giel Jacobs, Jan Koppenens en Huub Willems. We willen deze zes hardwerkende collega’s ontzettend bedanken voor hun inzet voor de school. Hun passie en ervaring gaat enorm gemist worden.

Door corona gaat afscheid nemen net iets lastiger dit jaar. Daarom worden de e-mailadressen van de 6 medewerkers nog opengehouden tot het eind van 2020. Alle (oud)collega’s en (oud)leerlingen die nog iets wil zeggen tegen één van deze vertrekkende medewerkers hebben dus de optie om dat via de mail te doen.

Roseriet Drouen

Na haar studie werkte Roseriet Drouen eerst een jaar op het Grafisch Lyceum. Sinds 26 augustus 1985 werkt ze al op het Jan van Brabant College als docent Engels. Op 1 september 2020 neemt ze afscheid van onze school.

“Bedankt lieve leerlingen en fijne collega's (en andersom) dat jullie het mogelijk hebben gemaakt dat ik het zo lang op een prettige manier kon volhouden. Het allerbeste.”

Je kunt haar bereiken via r.drouen@janvanbrabant.nl

Ria Maelissa

Op 2 november 1998 kwam Ria Maelissa in dienst bij het Jan van Brabant College. Ze werkte toen al langer in het onderwijs. Op 1 september 2020 treed ze officieel uit dienst en gaat ze van haar pensioen genieten.

“Normaal wil ik niet op foto's, maar voor uit deze laatste keer wel. 22 jaar heb ik met hart en ziel op het JvB gewerkt waar ik veel leerlingen heb zien komen en gaan. Daarvoor 10 jaar op het Strabrecht. Het Jan van Brabant heeft mij alle vrijheden en de kansen voor ontplooiing  gegeven. Ik kijk met een goed gevoel daarop terug. Nu is het tijd om niks te moeten, behalve gezond te blijven en nog veel meer leuke dingen te doen.”

Je kunt haar bereiken via r.maelissa@janvanbrabant.nl

Wil Kranenberg

Ook Wil Kranenberg treedt op 1 september 2020 officieel uit dienst. Ze is eerstegraads docent Duits en werkt al op het Jan van Brabant College sinds 1 augustus 1987. Daarvoor werkte ze al enkele jaren in het onderwijs in Twente, onder andere op haar eigen middelbare school in Hengelo.

Je kunt haar bereiken via w.kranenberg@janvanbrabant.nl

Giel Jacobs

Giel Jacobs is sinds 6 mei 1980 werkzaam in het onderwijs, in eerste instantie als docent muziek. Later liet hij zich omscholen naar docent informatica/ICT. Sinds 1 augustus 1980 werkte hij op het Jan van Brabant College, waar hij op 1 september 2020 uit dienst treedt. Daarmee heeft hij dus 40 jaar voor onze school gewerkt.

Je kunt hem bereiken via e.jacobs@janvanbrabant.nl

Jan Koppenens

Voor Jan Koppenens is het technisch gezien de tweede keer dat hij met pensioen gaat. Van 1973 tot 2004 zat hij in het leger, waar hij op zijn 51e met pensioen ging. Op 1 augustus 2010 begon hij op het Jan van Brabant College, waar hij tien jaar later zijn laatste dag maakt.

“Ik wil iedereen op het Jan van Brabant bedanken voor de leuke tijd op deze school, en ook alle collega’s, vooral mijn directe, bedankt voor alles en het gaat jullie goed. De 10 jaar op deze school zijn voorbij gevlogen. Jammer dat ik op deze manier afscheid moet nemen. Maar zoals mijn motto luidt: ‘alles komt goed’. Misschien zien we elkaar weer eens ergens in de toekomst.”

Je kunt hem bereiken via j.koppenens@janvanbrabant.nl

Huub Willems

Op 1 augustus 2002 begon Huub Willems op het Jan van Brabant College als wiskunde- scheikundedocent. Hij was toen al sinds 1981 werkzaam in het onderwijs. De afgelopen vijf jaar gaf hij alleen nog scheikunde. Op 28 oktober 2020 gaat hij met pensioen.

“Elk jaar wordt er bij de laatste lessen voor de vakantie door de leerlingen gevraagd: ‘Gaan we nog iets leuks doen meneer?’ Als scheikundedocent heb je voldoende experimenten klaarstaan om de laatste les echt leuk te maken. Dit jaar is deze vraag echter niet gesteld, terwijl het ook voor mij de laatste lessen scheikunde waren. Om mijn laatste lessen toch wat op te leuken heeft de scheikundesectie op het schoolplein een speciale "Coronaproef" uitgevoerd en opgenomen om zo met een knal het schooljaar af te sluiten en.... na 40 jaar onderwijs het docentenleven uit te stappen. Nog enkele maanden ‘uitwerken’ en dan begint in november een echt nieuwe fase: mijn pensioen. Ik zie hier naar uit, maar weet nu al dat ik de leerlingen en mijn collega's enorm ga missen.”

Je kunt hem bereiken via h.willems@janvanbrabant.nl

We wensen jullie allemaal het allerbeste en hopen dat jullie heerlijk gaan genieten van jullie welverdiende pensioen. Bedankt voor jullie werk op de ‘Grote Jan’!

< Terug