Molenstraat
22 april 2021

Yes we can!Een Brainportweek met alternatieve stageweek in Corona tijd organiseren? Kan dat überhaupt? Nou en of. Dat het kan en dan ook nog ‘Corona proef’, dat hebben we afgelopen week gezien.

Het was een combinatie van fysieke en online activiteiten waardoor leerlingen kennis hebben gemaakt met bedrijven, mbo’s, hbo’s, universiteiten, oud-leerlingen en andere inspirerende personen. Het was een bijzondere maar zeker geslaagde vervangende activiteit voor de stageweek. De leerlingen hebben meer informatie gekregen over studies en beroepen en krijgen hierdoor hopelijk ook beter inzicht in hun loopbaanproces.

De leerlingen waardeerden hierbij bijzonder dat het onderwerp studie- en beroepskeuze vanuit heel verschillende perspectieven werd bekeken. Zeker waar het nu door Corona moeilijker is om aan relevante informatie over studie en beroep te komen, was het programma van de alternatieve stageweek meer dan welkom.

Daarnaast werd voor V4 een Brainportweek georganiseerd met als onderwerp ‘de ideale Brainportschool’. Ook de daaraan verbonden workshops behandelden dit onderwerp vanuit verschillende perspectieven. Het eindproduct van deze week zal de bijdrage van onze school voor de ‘Grand Challenge’ vormen, dat is de jaarlijkse wedstrijd onder alle Brainportscholen.

< Terug