Molenstraat
18 mei 2022

Vijfde update uit SpanjeIntussen zijn Maimoende, Eva, Hessel en Laura uit havo-3 gaan intussen al zo’n zes weken naar school in Spanje. Deze langdurige uitwisseling tussen Helmond en Abaran (een klein dorpje in de provincie Murcia) is georganiseerd in het kader van ‘Long Term Mobility’. Dit houdt in dat een groepje Spaanse tto-leerlingen twee maanden onderwijs volgt op het Jan van Brabant College en dat vier van onze leerlingen in Abaran les volgen en in een gastgezin wonen. Lees hieronder de vijfde update, geschreven door Laura. 

Vorige week donderdag zijn we met alle derde klassen op schoolreis gegaan. We zijn naar een Universiteit in Murcia gegaan. We werden ‘s morgens vroeg opgehaald met de bus en kwamen rond 14.30 weer terug. De schoolreis was bedoeld om meer te weten te komen over het menselijk lichaam en over dierenlichamen. Daarom kwam onze biologiedocent mee. 

We hebben flink wat geleerd en hebben hele interessante dingen gezien. Zo hebben we onder andere het skelet van vele dieren kunnen zien, bijv. van een dolfijn, neushoorn, paard, olifant en giraffe. We hebben ook verschillende soorten bodems kunnen bekijken die ze over heel Spanje hebben verzameld en hun grote collectie aan kristallen en mineralen.

 

< Terug