Molenstraat
9 januari 2019

Oud-leerling Liam start crowdfundingsactieLiam Toll behaalde in 2017 zijn havodiploma op het Jan van Brabant College – Molenstraat. Hij maakte hier deel uit van JvB TV en zette zich altijd in voor onze school, zowel voor als achter de schermen. Het was dan ook geen verrassing dat hij Journalistiek ging studeren. Samen met een studiegenoot moet hij dit jaar voor een project naar het buitenland. Liam hoopt hij naar St. Louis te kunnen in Missouri, Amerika. Omdat dit prijzig is, hoopt hij dat hij via crowdfunding het geld bij elkaar kan krijgen. Donaties zijn van harte welkom.

“In 2014 werd de Afro-Amerikaanse jongen Michael Brown doodgeschoten,” vertelt Liam. “Als gevolg daarvan braken er flinke rellen uit in de stad Ferguson, een klein plaatsje net buiten St. Louis, en in St. Louis zelf. Dit was het begin van de Black Lives Matter beweging die toen opkwam. Wij willen gaan kijken hoe het er nu voorstaat met die stad en wat er in de afgelopen vijf jaar gebeurd is.”

Meer lezen, contact zoeken met Liam of een donatie doen kan via: https://www.gofundme.com/journalistiekstudenten-in-st-louis?member=1402730

< Terug