Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat
6 november 2019

IB-uitreikingen 2019Oud-tto-leerlingen van het Jan van Brabant College – Molenstraat keerden op 29 oktober terug naar hun oude school om hun certificaten voor IB in ontvangst te nemen. Zoals elk jaar zijn er weer prachtige resultaten behaald. Na felicitaties van de afdelingsleider en hun docenten, bleven de leerlingen en hun ouders nog een tijdje napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

IB staat voor ‘International Baccalaureat’, een extra programma dat bij het vak Engels wordt doorlopen. Onze leerlingen maken toetsen die moedertaalsprekers ook afleggen, namelijk English A: Language and Literature (voor vwo-tto) en English B: Language (voor havo-tto).

Een IB-certificaat staat natuurlijk erg goed op je cv. Hiermee laat je immers je beheersing van het Engels zien én je toont aan dat je gemotiveerd bent om meer te doen dan alleen de ‘normale’ vakken die op school worden aangeboden. De leerlingen die 29 oktober hun certificaten ontvingen, zijn intussen vrijwel allemaal al bezig met hun vervolgopleiding. Die opleidingen zijn steeds vaker in het Engels en de leerlingen gaven aan dat ze in de eerste week al merkten dat ze dankzij hun tto-opleiding een flinke voorsprong hebben bij hun studie.

Het hoogtepunt van de uitreiking was het bijpraten achteraf. Even je oude mentor laten weten hoe het nu gaat, grapjes maken met je vroegere docenten en natuurlijk je klasgenoten weer even zien. De trotse ouders die aanwezig waren, moesten hun kinderen meerdere keren verzoeken om mee te gaan naar huis, want het was veel te gezellig in de aula om vroeg te vertrekken.

Gefeliciteerd! Meer foto's staan in het openbare fotoalbum.

< Terug