Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat alle onderdelen op deze website goed werken. Lees meer in onze privacyverklaring.
Accepteren
Molenstraat
3 oktober 2019

Challenge VakkanjersOktober 2019 begon goed voor onze brugklassers van de mavo. De jaarlijkse Vakkanjers Challenge ging van start met als opdracht van de Johan Cruyff Foundation: “bedenk manieren om kinderen meer te laten bewegen”.

Wat is Vakkanjers?

Er zijn steeds meer goedopgeleide vakmensen nodig in de maatschappij. Vakkanjers is een initiatief met als doel om jongeren te enthousiasmeren voor techniek. Leerlingen op de mavo en het mbo krijgen realistische casussen van échte opdrachtgevers voorgeschoteld en worden vervolgens uitgenodigd om creatieve oplossingen te bedenken. De leerlingen zien zo in dat techniek belangrijk én leuk is. Ook leren ze belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, initiatief nemen, contact met klanten onderhouden. Dat geeft ze een mooie voorsprong bij hun vervolgopleiding en vervolgbaan.

Wat is de Challenge van dit jaar?

De opdrachtgever is dit jaar de Johan Cruyff Foundation. Het Jan van Brabant College – Molenstraat werkt samen Stichting Promotie Techniek Talent om de Challenge tot een succes te maken. De titel van de uitdaging 2019-2020 is “Creating space for children”. Op de site van de Johan Cruyff Foundation wordt als volgt verwoord waar het dit jaar om draait: “Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. Wij vinden dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen, want zo ontwikkelen zij zich. Vmbo'ers en mbo'ers uit heel Nederland gaan daar nu bij helpen!”

< Terug