Molenstraat
10 oktober 2018

Certificaten IB en GP uitgereiktOud-leerlingen van het Jan van Brabant College – Molenstraat keerden op 9 oktober terug naar hun oude school om hun certificaten voor IB en Global Perspectives in ontvangst te nemen. Zoals elk jaar zijn er weer prachtige resultaten behaald. Na felicitaties van hun docenten bleven de leerlingen nog geruime tijd napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Leerlingen die de tweetalige havo- of vwo-opleiding af hebben gesloten, ontvingen hun IB-certificaten van de afdelingsleider en de IB-coördinator. IB staat voor ‘International Baccalaureate’, een extra examenprogramma dat bij het vak Engels wordt doorlopen. Onze leerlingen maken toetsen die normaal gesproken alleen moedertaalsprekers afleggen. In tegenstelling tot andere programma's zoals Cambridge, waarbij leerlingen hun niveau van Engels moeten aantonen, gaat het IB er al vanuit dat de leerlingen de taal op hoog niveau beheersen. De leerlingen krijgen uitdagende stof aangeboden, bijvoorbeeld over het vergelijken van drie literaire werken.

Voor leerlingen die tweetalig havo volgden, zat er nog een extra certificaat in de map: Cambridge IGCSE Global Perspectives. Ze ontvingen dit certificaat omdat ze jarenlang het vak ‘Global Perspectives’ volgden en dit afsloten met een examen. Global Perspectives is een internationaal erkend vak dat zich richt op grenzen doorbreken, kritisch leren denken, samenwerken, presenteren, leren van studenten van over de hele wereld en nadenken over oplossingen voor internationale problemen zoals klimaatverandering.

De foto's zijn hier te vinden.

IB-examens en de bijbehorende certificaten zijn exclusief voor scholen die tweetalig onderwijs (tto) aanbieden. Het Jan van Brabant College is de enige tto-school in Helmond.

< Terug