Molenstraat
2 juli 2022

Brugklassers in gesprek met directeur over educatieve gamesTijdens de mentorlessen zijn de brugklasleerlingen bezig geweest met project Nerve. De leerlingen zijn het project gestart door de film Nerve te kijken. Deze film gaat over uitdagingen op sociale media. Naar aanleiding van de film hebben leerlingen in de lessen niet alleen gekeken naar de voor- en nadelen van sociale media, maar ook besproken hoe sociale media kan worden ingezet in het onderwijs. 

Leerlingen zijn bijvoorbeeld bezig geweest om te kijken naar hoeveel tijd ze zelf online besteden en op welke manier ze dit doen. Daarnaast hebben ze bedrijven onderzocht die aan ‘serious gaming’ doen en hebben ze dit vergeleken met het onderwijs. Uiteindelijk hebben ze een brief geschreven aan de algemeen directeur, meneer Nillesen, waarin ze hem wilden overtuigen dat games educatief inzetbaar kunnen zijn bij bepaalde vakken bij ons op school. 

Meneer Nillesen is een week later op bezoek geweest in deze klas en met de leerlingen in gesprek gegaan over educatief gamen bij bepaalde vakken. De leerlingen hadden goede, duidelijke standpunten die tot mooie ideeën hebben geleid. Of ze daadwerkelijk in de praktijk kunnen worden toegepast is iets waar de directeur mee aan de slag gaat. 

< Terug