15 mei 2023

Brugge meets Helmond!De eerste week van de uitwisseling zit erop. Dinsdag 9 mei zijn ht2a en ht2b in alle vroegte vertrokken richting Brugge waar zij een hele week in gastgezinnen zouden verblijven bij leerlingen van Stamina. Tegelijkertijd ontvingen mt2a en vt2a een 30tal Belgische leerlingen hier in Helmond, ook in gastgezinnen.

De week stond in het teken van Brainport en tweetalig onderwijs. De groepen in Helmond hebben ondanks de vele regelval een bezoek gebracht aan het Kasteel van Helmond, het Vincentre in Nuenen en een crazy 61 gespeeld in het centrum van Helmond. Donderdagavond werd afgesloten met een barbecue voor alle gastouders, leerlingen en gastleerlingen.

Er is veel buiten school maar ook binnen school ondernomen. De leerlingen hebben in groepen tto-lessen gevolgd en deelgenomen aan workshops.

Na vele knuffels is er vrijdagochtend afscheid genomen en vooral een tot ziens gezegd, want over anderhalve week is de retour waarbij ht2a en ht2b ontvangen en mt2a en vt2a juist naar Brugge gaan.

De foto's staan op de inlogsites.

< Terug