Molenstraat
20 mei 2022

Bechtle verbindt onderwijs en bedrijfslevenOp donderdag 12 mei ging mavo-3 op bedrijfsbezoek bij Bechtle in Eindhoven. Hier streden vijf teams van leerlingen tegen elkaar in de IT/Sales Challenge. Wijnie, Sanne, Lisa en Thomas gingen er met de winst vandoor.

De Challenge was onderdeel van het vak Technologie en Design. Op het Jan van Brabant College volgen leerlingen van de mavo niet alleen theorievakken, maar ook een praktijkgericht programma.
De leerlingen werden op 12 mei warm ontvangen door de medewerkers van Bechtle (één van de grootste IT-bedrijven van Europa!). Het bedrijf had aan alles gedacht. De catering werd verzorgd, een journalist en een fotograaf waren aanwezig om alle pitches van de leerlingen vast te leggen. De leerlingen voelden zich meteen echte VIPS.
De weken voorafgaand aan de IT/Sales Challenge waren de leerlingen verdeeld in vijf ontwikkelteams. Ze kregen van mevrouw Beyd en meneer van der Putten (Bechtle) de opdracht om een casus van Bechtle en Summa College uit te werken en hier een pitch bij voor te bereiden. Elk team had een AV specialist, een marketeer en één of twee mensen die bij de afdeling sales werkten. Leerlingen zaten volledig in hun rol en kwamen netjes gekleed. Ook hadden een aantal groepjes aan alles gedacht zoals het maken van businesscards, flyers, nieuwsbrieven en naambadges voor tijdens hun pitch.
De leerlingen hebben keihard gewerkt tijdens de voorbereidingsweken en waren ontzettend zenuwachtig voor deze dag, maar ze hebben het super gedaan. Echt boven verwachting zelfs! Ze hebben uiteindelijk gepresenteerd voor een panel van experts die werkzaam zijn bij Bechtle bestaande uit Wouter van Dijck, Kees Jansen, Niek Janssen, Gijs van de Putten (projectleider en gastdocent). 
Eén team heeft uiteindelijk de Challenge gewonnen. Wijnie, Sanne, Lisa en Thomas gingen er met de winst vandoor. De pitch van dit team zag er zeer gelikt uit. De kernwaarden van Bechtle kwamen goed naar voren en er was aan alles gedacht zowel op inhoudelijk als technisch vlak. De winst: voor elk teamlid een bioscoopkaartje t.w.v. 15 euro!
De andere teams hebben het ook voortreffelijk gedaan. De leerlingen bleven heel rustig, terwijl er meerdere medewerkers kwamen kijken waaronder de directeur van het bedrijf. Bechtle heeft de hele klas gecomplimenteerd op het gehele leerproces en de leerlingen individueel een certificaat overhandigd. Na het maken van een groepsfoto en een uitgebreide lunch, kregen de leerlingen allemaal een flink gevulde goodiebag mee. Het afscheid was net zo warm als het ontvangst.
De leerlingen waren net zo enthousiast als de docenten en Bechtle. Een paar reacties: "Super leuk en leerzaam, zeker voor herhaling vatbaar." "Dit vond ik veel leuker dan school.” Kortom, het was een succesvolle samenwerking, waar we allemaal ontstellend trots op zijn. Alle dank aan Brainport Eindhoven en Bechtle die onze leerlingen deze kans hebben gegeven.  
Ook Brainport Eindhoven heeft aandacht geschonken aan deze samenwerking. Meer informatie is hier te lezen. 

Fotocredits: Dave van Hout

< Terug