19 september 2023

Actie voor aardbeving MarokkoDe aardbeving in Marokko en de vreselijke gevolgen hiervan zijn natuurlijk niemand ontgaan. Nadim uit M3b en Mohammed uit M3a hebben familie in het aardbevingsgebied. Toen de LEV Groep een actie opzette om spullen in te zamelen en geld op te halen, hoefden ze niet lang na te denken. Natuurlijk wilden ze helpen! 

“We hebben familieleden in Marokko. Hun huizen zijn helemaal kapot en ze durven niet meer binnen te slapen. Nu slaapt iedereen buiten: mannen, vrouwen, kinderen,” vertelt Mohammed. Zijn neef Nadim knikt instemmend. “Wij komen we vaker bij de LEV Groep. We helpen mee met activiteiten organiseren, we helpen mensen, maken pakketjes klaar, dat soort dingen,” zegt Nadim. “We doen ook onze maatschappelijke stage bij de LEV Groep.” 

Op 13 september kregen ze één uur verlof van school om te helpen met sorteren en inpakken van de ingezamelde spullen in de Droomfabriek. “De actie om spullen in te zamelen loopt tot 14 september,” vertelt Mohammed. “Binnenkort begint een nieuwe actie. Dan vragen we om donaties voor voedsel. Voor een bepaald bedrag kun je dan een specifieke maaltijd doneren.” 

Meer informatie over alle acties is te vinden op de Facebookpagina van We Care Helmond: https://www.facebook.com/WeCareHelmond/

< Terug