1 december 2022

Week van Digitaal Bewustzijn maakt Helmondse jongeren bewustDe digitale wereld heeft een grote impact op onze levens. Het biedt kansen, maar er zijn ook risico’s. Om inwoners van Helmond en omgeving hiervan bewust te maken organiseert Gemeente Helmond samen met diverse partners de Week van Digitaal Bewustzijn. Deze vindt plaats van 5 t/m 11 december, waarbij we inzoomen op jongeren van 12-18 jaar.

Van Digi Debat tot theatervoorstelling

Er staan diverse activiteiten op het programma tijdens de Week van het Digitaal Bewustzijn. Zo vindt het Helmondse Digi Debat plaats in het Anna Theater. De debatclub van het Dr. Knippenbergcollege, leerlingen van het Jan van Brabant college (vestiging Molenstraat), WeCare en raadsleden van de gemeente Helmond gaan samen in gesprek over digitaal bewustzijn. Voor ouders van alle partners is er een interactieve en educatieve theatervoorstelling van Helder Theater bij ROC Ter AA. Ook wordt er in ’t Speelhuis een partnerbijeenkomst georganiseerd om het thema te benadrukken en terug te blikken op alle activiteiten.

Gastlessen, workshops en nog meer digi-activiteiten

Op het Jan van Brabant College besteden we ook extra aandacht aan het digitaal bewustzijn van leerlingen. Zo worden er verschillende gastlessen en workshops gehouden over belangrijke thema’s zoals digitale beveiliging, online zelfbeeld en digitale oorlogsvoering. Vakdocenten gaan deze week ook aan de slag met verschillende digi-activiteiten om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Meer informatie? 

Vind jij het ook belangrijk om mensen bewust te maken van de digitale wereld? Wil jij je ook inzetten voor Digitaal Bewustzijn? Meld jouw organisatie aan via Lousine.Kanasyan@helmond.nl. Wil je meer weten over de Week van Digitaal Bewustzijn en het programma? Ga naar: https://www.helmond.nl/digitaal-bewustzijn.

< Terug