28 november 2022

Jan van Brabant College – Trotse partner van World Press Photo HelmondBegin 2023 keert de wereldberoemde fototentoonstelling World Press Photo terug in Helmond! Als trotste partner zeggen we dan ook: noteer 21 januari t/m 19 februari alvast in je agenda en kom een kijkje nemen in De Cacaofabriek.

Over World Press Photo

De World Press Photo Contest bekroont de beste fotojournalistieke en documentaire fotografie van het afgelopen jaar. Dit jaar werden de winnaars gekozen uit 64.823 foto's, door 4.066 fotografen uit 130 landen. De World Press Photo Foundation heeft ervoor gekozen hun selectiestrategie aan te passen om een meer globale en betere geografische balans van perspectieven te bieden. Zowel de wedstrijd als de tentoonstelling is daarom deze keer verdeeld in zes regio’s (Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië en Oceanië) en vier categorieën (Singles, Stories, Long-Term Projects en Open Format).

De indrukwekkende tentoonstelling bereikt wereldwijd 4 miljoen mensen in 100 steden en 45 landen en toont de meest bijzondere en intrigerende persfoto's van het jaar.

Gratis toegankelijk

In De Cacaofabriek Expo zijn de winnende foto’s begin volgend jaar dagelijks gratis te bezichtigen. Dat is niet overal in de wereld zo! Maar door de samenwerking tussen diverse betrokken partijen lukt het ons om de expositie toegankelijk te maken voor iedereen die ‘m wil zien, van jong tot oud.

Het Jan van Brabant College is blij dat een groot aantal van onze leerlingen weer kan gaan kijken naar de expositie. De thema's van de foto's sluiten erg goed aan bij burgerschap en dat is een onderwerp waarvan wij onze leerlingen zo veel mogelijk in willen betrekken. De leerlingen bespreken de werken aan de hand van opdrachten en leren zo wat er gaande is in de wereld maar ook hoe men met verschillende ogen, visies, kijkt naar deze thema's en elkaar. Het bezoeken van de expositie sluit ook mooi aan bij de opdracht "Message in Art" waarbij de leerlingen hun eigen kunstwerk ontwikkelen welke een van hun eigen visies toont maar ook bij het vak global perspectives waar onze tto leerlingen les in krijgen. 

Meer informatie over World Press Photo Helmond 2022 vind je hier:

https://cacaofabriek.nl/worldpressphotohelmond

< Terug