molenstraat

Voorlichting

Je schoolkamp was supertof, de musical zit erop en je hebt misschien wel met een knallend feest afscheid genomen van je basisschool. Je bent klaar voor een nieuwe stap: starten in de brugklas van onze school. Best een spannende tijd, met nieuwe vakken, nieuwe leraren en nieuwe klasgenoten. Wij maken de overstap van je basisschool naar onze school zo gemakkelijk en fijn mogelijk.

Belangrijke data

DatumActiviteit
Tot aan de open dagBezoekochtenden door de basisscholen
19 en 22 november 2018
19.30 uur
Voorlichtingsavonden voor ouders en leerlingen groep 7/8. Meld je nu aan!
16 januari 2019
13.30-15.00 uur
De JvB Meeloopmiddag: een leuke technologiemiddag voor zowel mavo, havo, vwo als tweetalig onderwijs. Deze middag is voor leerlingen uit groep 8.
10 februari 2019
11.00-15.00 uur
Open dag
12 en 13 maart 2019
15.30-17.00 uur &
19.00-20.30 uur
Aanmeldingen

Bezoek aan onze school

Zit je in groep 8, dan kun je met je klas een bezoek brengen aan onze school. Je krijgt een rondleiding en kijkt mee bij lessen.

Wil je samen met je ouders uitgebreid rondneuzen op onze school? Kom dan naar een van onze open dagen.

Persoonlijk gesprek en informatieavond

Heb je behoefte aan een persoonlijk gesprek? Maak dan samen met je ouders een afspraak met meneer Zoontjens via: groep8.molen@janvanbrabant.nl. Je vader en moeder kunnen ook naar een van onze informatieavonden komen.

Kennismakingsdag

Heb je je aangemeld, dan krijg je een uitnodiging om in juni naar onze kennismakingsdag te komen. Daar ontmoet je je klassenmentor en de andere leerlingen uit je klas.

Introductiedagen

De eerste 2 dagen van het schooljaar zijn introductiedagen. Op een leuke manier maak je dan kennis met de mensen en vakken op onze school. In de eerste weken leggen we duidelijk uit wat elk vak inhoudt en hoe je het beste kunt werken. We helpen je in het begin ook met huiswerk maken.

Elke klas heeft een eigen mentor die je het hele schooljaar begeleidt en bij wie je terecht kunt met al je vragen.