Molenstraat

Vwo

Het vwo telt 6 leerjaren op het Jan van Brabant College in Helmond. Met het vwo-diploma op zak kun je gaan studeren aan een universiteit. Wij bereiden je voor op die stap. Jezelf kunnen redden, zelf dingen aanpakken en denken op een academisch niveau krijgen bij ons aandacht. Wil je wat extra uitdaging? Dan kun je extra modules volgen als Spaans, Chinees of Applied Science.

Vwo brugklas

Het vwo is een boeiende opleiding met naast het vaste programma veel aandacht voor internationalisering, techniek, contacten met bedrijven en uitdagende opdrachten. In de brugklas kun je extra modules kiezen: Sport, Spaans, Toegepaste wetenschap of Expressie.

Vwo 2

In vwo 2 krijg je 2 nieuwe vakken: Duits en Natuurkunde. Het is ook het laatste jaar dat je Biologie krijgt in de onderbouw.

Vwo 3

In het derde leerjaar maak je kennis met het vak Scheikunde. Ook bereid je je voor op je profielkeuze. De mentor en onze decaan helpen je daarbij.

Vwo 4, 5 en 6

Al doen vwo-leerlingen pas in het zesde jaar examen, toch ben je er al vanaf het begin van het vierde jaar mee bezig. Het examen bestaat uit een schoolexamen en het landelijke centraal examen. Alle toetsen, opdrachten en werkstukken komen in een examendossier. Heb je het schoolexamen afgerond, dan volgt het centraal examen.