Molenstraat

Tweetalig onderwijs

Bij ons op school kun je de havo- en het vwo ook tweetalig volgen. Vanaf het schooljaar 2018-2019 is daar ook mavo bijgekomen. Wij zijn de enige school in Helmond en omstreken die tweetalig onderwijs (tto) aanbiedt. Doe je het tweetalig onderwijs, dan krijg je les in het Engels en in het Nederlands. We werken met Engelstalige leermethodes en spreken veel Engels in de klas. Met een tweetalig mavo-, havo- of vwo-diploma ben je klaar voor een studie in binnen- of buitenland.

Internationaal

Bedrijven en opleidingen zijn op zoek naar internationaal georiënteerde mensen. Mensen die kunnen samenwerken, problemen kunnen oplossen, die hun talen spreken en onderzoekend zijn. In onze tweetalige opleidingen ontwikkel je deze eigenschappen. We bieden je bijvoorbeeld een internationale stage, dramalessen, gastsprekers en je kunt meedoen aan wedstrijden. Alles natuurlijk in het Engels.

Veel meer dan alleen les in het Engels

Tweetalig onderwijs is veel meer dan alleen les krijgen in het Engels. Ook presenteren, samenwerken en kritisch nadenken zijn belangrijk in de opleiding. We trekken de wereld het lokaal in en gaan in alle leerjaren op reis om de wereld te ontdekken. In de brugklas ga je bijvoorbeeld naar Engeland. In de tweede klas bezoek je het Europees Parlement. In de derde klas reis je naar Ierland en in je voor-examenjaar doe je een internationale beroepsstage.