Molenstraat

Mavo

De mavo is een vierjarige opleiding op het Jan van Brabant College in Helmond. Je leert bij ons van en met elkaar. Je leert zelf keuzes te maken en kunt je ontwikkelen op een manier die bij jou past. Vanaf het schooljaar 2018-2019 starten we met een tweetalige variant van de mavo.

Mavo brugklas

Naast de bekende vakken hebben wij op de mavo veel aandacht voor maatschappijleer, internationalisering, techniek en contacten met bedrijven. Je start je mavo-carrière in de brugklas. Je maakt kennis met je klasgenoten, met je leraren en de vakken. In het vak Techniek/Design and Technology ga je aan de slag met programmeren.

Mavo 2

In de tweede klas krijg je er Duits, Economie, Natuurkunde en Scheikunde bij. Ook bereid je je voor op de keuze van je vakkenpakket in mavo 3. De lessen loopbaanoriëntatie en -begeleiding helpen je daarbij. In de loop van het schooljaar neem je een kijkje op het mbo en bij verschillende bedrijven.

Mavo 3 en 4

In het derde jaar begin je met je schoolexamen. Alle cijfers voor je examenvakken tellen mee voor de eindcijfers voor het schoolexamen aan het einde van mavo 4.