Molenstraat

Havo

De havo duurt 5 jaar op het Jan van Brabant College in Helmond. Na de havo ben je klaar voor het vwo of een hogere beroepsopleiding. Doorstromen van en naar de havo is bij ons op school heel gemakkelijk: mavo-leerlingen stromen door naar de havo. En heb je je havo-diploma op zak, dan kun je doorgaan naar het vwo. Onze mentoren ondersteunen je bij die overgangen.

Programmeren en extra modules

In het vak Techniek/Design and Technology maak je in het eerste jaar kennis met programmeren. Je kunt verder naast het vaste programma kiezen uit een aantal extra modules: Sport, Spaans, Toegepaste wetenschap en Expressie.

Havo 2 en 3

In havo 2 krijg je er Duits en Natuurkunde bij. In het derde jaar is Scheikunde nieuw. Ook bereiden wij je in havo 3 voor op je profielkeuze.

Havo 4 en 5

Al doen havo-leerlingen pas in het vijfde jaar examen, toch ben je er al vanaf het begin van het vierde jaar mee bezig. Het examen bestaat uit een schoolexamen en het landelijke centraal examen. Alle toetsen, opdrachten en werkstukken komen in een examendossier. Heb je het schoolexamen afgerond, dan volgt het centraal examen.