molenstraat

Modules bovenbouw

Het lijkt nog heel ver weg, maar ooit kom je in de bovenbouw terecht. Als je een talenknobbel hebt, kun je kiezen voor de modules Spaans of Chinees. Ook kun je extra Frans en Duits volgen. Als je meer houdt van natuurkunde en techniek is er ook een geschikte module: Applied Science. Deze keuzemodules volg je wekelijks na je laatste les. De modules worden gratis aangeboden aan alle mavo-, havo- en vwo-bovenbouwleerlingen.

Versterkt talenonderwijs

Als je in de bovenbouw Frans of Duits kiest, kun je extra verdiepende lessen volgen. Je wordt dan nog beter in deze vreemde taal en krijgt uiteindelijk zelfs een diploma. Voor Frans is dit het DELF-diploma. Als je voor Duits kiest, kun je een Goethe-diploma behalen. Deze diploma’s zijn in alle landen geldig en kunnen heel handig zijn als je later studeert of een baan zoekt.

Applied Science

Applied Science is een keuzemodule voor alle bovenbouwleerlingen met een NG- of NT-profiel. De onderwerpen zijn steeds anders, omdat jij en je klasgenoten in overleg met de docent bepalen waar jullie mee aan de slag gaan. Een voorbeeld uit de afgelopen jaren is het project Exoplaneten. Dit zijn planeten die om een andere ster draaien dan onze zon. Op basis van de informatieve lessen hierover, ontwierpen leerlingen zelf een exoplaneet. Een heel ander project was de Zombie Apocalyse, waarbij leerlingen meer leerden over de uitbraak van een pandemie en vervolgens realistisch scenario bedachten voor een zombie-uitbraak.