molenstraat

Modules brugklas

Als je net bij ons op school zit, krijg je direct de kans om te ontdekken waar je goed in bent. We daarvoor bieden vier gratis modules aan in de brugklas van mavo, havo en vwo. Wanneer je één van deze modules volgt, krijg je gedurende één periode elke week een les van twee uur. We bieden vier modules aan: Expressie, Spaans, Sport en Toegepaste Wetenschap.

Sport

Houd je van sporten en wil je wel eens iets anders uitproberen dan volleybal, basketbal en zwaaien aan de ringen? Dan is de Module Sport van het Jan van Brabant College iets voor jou. Je maakt kennis met nieuwe en bijzonder sporten, zoals Dynamic Tennis, Flag Football, Estafette – Crossfit, Boksen, Schaatsen, Kronum, Squash en Anytime Fitness. Ook ga je aan de slag met ‘ouderwetse’ sporten zoals voetbal, die je op een andere manier oefent en beter leert kennen. Twee uur in de week gratis nieuwe sporten uitproberen onder begeleiding van onze ervaren docenten – wie wil dat nou niet?

Toegepaste Wetenschap

In de module Toegepaste Wetenschap pakken we alledaagse problemen op een wetenschappelijke manier aan. Het is een spannende mix tussen Biologie, Scheikunde, Natuurkunde, Techniek en Programmeren. Je leert om verbanden te leggen tussen verschillende vakken. Ook analyseer je problemen en bedenk je creatieve oplossingen.