Molenstraat
12 februari 2021

Nieuwbouw voor het Jan van Brabant CollegeOp 12 februari berichtte het ED over de nieuwbouw die eraan zit te komen voor het Jan van Brabant College – Molenstraat. Wij zijn heel blij met het voorstel vanuit het college van burgemeester en wethouders voor deze nieuwbouw. We rekenen ook op steun in de Raad.

Het voorstel dat er op dit moment ligt, is dat de gemeente Helmond ruim 19 miljoen euro wil investeren in ons nieuwe onderkomen. De bouw zal vooralsnog in 2025 plaatsvinden. Tot die tijd gaan we aan de slag met de voorbereiding, zoals het zoeken van een geschikte locatie en de vormgeving van het nieuwe gebouw. Onze gezellige sfeer en de hoge kwaliteit van ons onderwijs nemen we natuurlijk mee naar de nieuwbouw.

Tot die tijd blijft de school gewoon gevestigd aan de Molenstraat, waar al 150 jaar uitstekend onderwijs wordt gegeven. We kregen de afgelopen jaren niet voor niets de waardering Goed en het predicaat Excellent vanuit de onderwijsinspectie. Onze Brainportschool geeft modern, uitdagend en excellent onderwijs op alle niveaus. We verheugen ons erop een gebouw te krijgen dat hier nog beter bij past.

We willen alle partijen en specifiek wethouder Dortmans bedanken voor hun steun!

< Terug