Molenstraat
25 februari 2021

Gastcollege Thomas BakkerOp maandag 22 februari heeft Thomas Bakker als ondernemer verteld over het vak fotografie en ICT.

Zijn specialiteit is voetbalfotografie en hij is vaak te zien aan de zijlijn van PSV wedstrijden. Hij vertelde wat zijn vak inhoudt en wat de uitdagingen zijn waar hij voor staat. Aangezien je als fotograaf veel moet investeren (€60.000), heb je een verdienmodel nodig. Hij krijgt inkomen van zijn opdrachtgever en via advocaten voor degene die het auteursrecht schenden. Over dit laatste deel ging zijn presentatie.

Voor VWO 5 ging hij dieper in op hoe de programmeertaal python hem hielp om invoerwerk per foto weg te automatiseren. Voor V4 en H4 lag de nadruk vooral op wat auteursrecht is en hoe de fotografie werkt. Voor H5 was zijn verhaal hoe algoritmes helpen in zijn werkproces zodat het python-script efficiënt verloopt.

Leerlingen kwamen met vragen en vonden het een boeiend verhaal. Ze herkenden wat ze geleerd hadden daadwerkelijk wordt toegepast. Ook hoorden ze hoe het is om ondernemer te zijn. Je talenten goed te kennen en te ontwikkelen waardoor je een plek in de markt verwerft.

Wil je meer weten of zien van zijn werk, kijk dan eens op https://thomasbakker.eu/

De gebruikte foto bij dit artikel is door hem natuurlijk goedgekeurd om niet het auteursrecht te schenden.

 

< Terug