Molenstraat
18 november 2019

Dag van de Franse taal 2019Op donderdag 14 november 2019 heeft het Jan van Brabant College voor de zesde keer de nationale dag van de Franse taal gevierd. Doel van dit initiatief is om het economisch en cultureel belang van het Frans in Nederland te onderstrepen en de keuze voor het schoolvak Frans te bevorderen door jongeren te interesseren voor de Franstalige wereld en de cultuur.

Er zijn verschillende activiteiten georganiseerd waaronder een quiz over allerlei onderwerpen. Er is een escape the classroom gespeeld, cluedo en drie bakwedstrijden in havo-2 en havo-4. Nieuw dit jaar was een crêperie in de aula. Leerlingen hebben heerlijke verse crêpes verkocht waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. We zijn trots op de opbrengst:150 euro! Met Franse chansons op de achtergrond en een film français was de sfeer compleet.

Hierbij willen we alle leerlingen, ouders en collega's bedanken voor alle hulp. Zonder jullie was het geen gezellige en geslaagde dag. Wij kijken nu alweer uit naar de volgende editie.

Sectie Frans

Op de inlogsites komt een fotoreportage.

< Terug